Red je avto brezhiben imet!

To smo se naučili v četrtek, 13. 4. 2017, ko smo se otroci iz skupine Tulipani iz vrtca Cirkovce, s svojima vzgojiteljicama, odpravili peš do bližnje avtomehanične delavnice. Na izlet smo odšli kot zaključek projekta »PASAVČEK«, ki nam nenehno naroča »RED JE VEDNO PAS PRIPET«. Ugotovili pa smo tudi, da ni važno samo, da v avtomobilu sedimo v varnostnem sedežu in smo pripeti, ampak da je potrebno poskrbeti tudi za brezhibnost avtomobila.

V avtomehanični delavnici Dobič Milana iz Mihovc smo si ogledali urejenost in funkcionalnost njihovih prostorov. Najprej smo si ogledali trgovino, v kateri imajo na policah zložene rezervne dele za avtomobile in videli predmete, ki še jih doslej nismo niti poznali. Nato smo si še ogledali mehanično delavnico in si na dvigalki pogledali spodnjo stran avtomobila, pokazali so nam tudi, kako se na avtu menja pnevmatika. Naslednja postaja je bila ličarska delavnica. Tam smo si ogledali, kako avtomobili dobijo novo »preobleko«.

Seveda pa smo bili, čeprav so bili ogledi zelo zanimivi, zelo veseli, ko je vzgojiteljica povabila k počitku in malici iz nahrbtnika.

Okrepčani in s polnimi trebuščki ter z veliko več znanja o avtomobilih, smo se odpravili peš proti vrtcu.

Skupina Tulipani,

Vzgojiteljica Vesna Simonič