V ponedeljek, 5. 6. 2017, smo v našem vrtcu dobili prav poseben obisk. Obiskali so nas namreč otroci iz skupine Vrabčki iz vrtca v Selcih, najstarejšega podeželjskega vrtca v Sloveniji.
Ob prihodu smo jim zaželeli dobrodošlico in se jim predstavili s petjem in plesom na temo iz pravljice o Sapramiški. Nato smo skupaj odšli na ogled vrtca, kjer so si otroci iz Selc ogledali posamezne igralnice s terasami in skupni prostor vrtca. Otroci so se lahko v eni od igralnic tudi okrepčali in zaklepetali. Sledila je avtobusna vožnja vse do Starošinc, kamor smo bili namenjeni na skupen ogled konjeniškega parka. Prijazna ga. Metka nas je pozdravila in nam predstavila plišastega konjička, ki nas je podučil o prehrani ter opremi konj za jahanje in oskrbo. Naučili smo se tudi, da moramo biti v bližini konj tišji, saj so konji plahe živali. Sledilo je hladno presenečenje, ki nam je osvežilo razgreta lička. G. hišnik nam je namreč pripeljal okusen sladoled, ki smo ga z nasmehom na obrazu kaj hitro polizali. Nato smo si šli ogledat tudi konje na paši in tako naredili še manjši sprehod po konjeniškem parku. Preden smo se se poslovili in vkrcali nazaj na avtobus, smo se še malce sprostili ob sladkih in slanih prigrizkih ter si med skupinama izmenjali majhna, a skrbno narejena darilca.
Z nekoliko žalostnimi obrazi, da se je druženje otrok iz obeh vrtcev tako hitro končalo, smo se poslovili ter se odpeljali vsak svojemu vrtcu naproti. A nekje se šušlja, da se morda kmalu spet srečamo …

Otroci iz skupine Vijolice z vzgojiteljico Katjo Vodošek