V letošnjem šolskem letu mineva že 40 let, odkar so se prvič odprla vrata vrtca v Cirkovcah. Ob tem svečanem dogodku je bila v četrtek, 25. 5. 2017, v telovadnici OŠ Cirkovce organizirana slavnostna prireditev z naslovom Povej mi pravljico.
Zbrane je na začetku prireditve nagovorila ravnateljica ga. Ivanka Korez ter na kratko povzela zgodovino vrtca v Cirkovcah. Sledili so še govori predsednice Skupnosti vrtcev Slovenije ge. Božene Bratuž, predstavnice oddelka za predšolsko vzgojo na Zavodu RS za šolstvo ge. Fanike Fras Berro in župana Občine Kidričevo g. Antona Leskovarja. Sledil je program naših najmlajših, ki nas je popeljal v svet slovenskih klasičnih pravljic. Na odru so se prvi zvrstili otroci iz skupine Spominčice in nam igrivo skozi gib predstavili pravljico Muca Copatarica. Tej so sledili otroci iz skupine Marjetice, ki so nam zaplesali ob zvokih klasične glasbe ter glasbe iz pravljice Žogica Nogica. Sledili sta skupini otrok iz drugega starostnega obdobja. Otroci iz skupine Vijolice so se predstavili v okviru pravljice Sapramiška, otroci iz skupine Tulipani pa so se poigrali s pravljico Zvezdica Zaspanka. Prireditev so otroci vseh skupin vrtca sklenili s pesmima Kje živi pravljica in Oh, kako je luštno v vrtcu. Ob zaključku prireditve sta pred mikrofon stopila tudi vzgojiteljica ga. Vesna Simonič s Pavčkovo pesnitvijo in predsednik Sveta staršev g. Toni Frangež, ki je vzgojiteljicam v zahvalo poklonil cvet.
Prijeten nastop naših najmlajših nam je popestril četrtkovo popoldne in v vseh nas vzbudil lepe spomine na naše otroštvo ter na nepozabne dni, preživete v vrtcu. V vrtcu, ki že 40 let vsako jutro ponosno odpira vrata našim otrokom, naši prihodnosti.

Vzgojiteljica Katja Vodošek