Vsako leto je v začetku meseca oktobra prvi teden posvečen otrokom. Tokrat se je osrednja tema tedna otroka glasila Povabimo sonce v vrtec. V našem vrtcu se je tako zvrstila kopica različnih dejavnosti, ki so otrokom kot sonce na nebu polepšali dan.

Tako smo ponedeljek pričeli z lutkovno predstavo Sovica Pika v izvedbi vzgojiteljic. Predstava je govorila o majhni sovici, ki ji je bilo doma neznansko dolgčas, zato se je odločila, da si najde prijatelje. Ko se je tako potepala po gozdu in srečala živali, s katerimi ni šlo prijateljevati, je nato prijatelje, veselje in zabavo našla v sovjem vrtcu in se odločila, da bo tja zahajala prav vsak dan.

Torek je bil posvečen krompirju. Medtem ko so mlajši otroci krompir le opazovali in ga kotalili, so se starejši pomerili v likovnem snovanju. Iz njega smo namreč naredili pečatnike, ki so jih otroci nato odtiskovali in ustvarjali različne vzorce. Najstarejši pa so s krompirjem kiparili in tako ustvarili živahne kipe tako živali kot tudi ljudi.

Sreda je bila namenjena peki peciva iz bučnic. Otroci iz skupine Vijolice so pripravili okusno bučno rulado s kislo smetano, otroci iz skupine Tulipani pa so spekli hrustljave bučne piškote. Mlajši so se medtem pomerili v trebljenju buč in ustvarjanju »piškotkov« iz plastelina.

V četrtek smo si privoščili čisto pravi kino. Izdelali smo vstopnice, jih pokazali vratarju ter si nato v skupnem prostoru vrtca ogledali risani film Gasilec Samo in se ob tem razvajali s slanimi kokicami.

Petek pa je bil namenjen igri z odpadnim materialom. Vzgojiteljice smo otrokom pripravile različne poligone, šotore in materiale ter sprva začudene in nejeverne poglede otrok, ki so pričakovali običajne igrače, spremenile v živahno igro, ki jih prav gotovo ni pustila ravnodušnih.

Tako se je končal teden otroka, ki je otrokom ostal v lepem spominu, vzgojiteljice pa že snujemo nove dogodivščine.

vzgojiteljica Katja Vodošek