Kot vsako leto smo se tudi letos prijavili na državno revijo Pika Poka v Rogaški Slatini. To je za otroke pravo doživetje in nagrada za njihov celoletni trud na vajah, saj se hkrati z nastopom veselijo tudi izleta v nepoznane kraje. Po nastopu smo se sprehodili po mestu, obiskali park z igrali in se posladkali s sladoledom.

V vrtcu Cirkovce že deseto leto deluje otroška folklorna skupina, ki jo obiskujejo otroci od petega leta dalje. Srečujemo se enkrat tedensko, vsak petek v dopoldanskem času. Vsa leta je naš zvesti spremljevalec učitelj Ivan Kojc, ki poskrbi za glasbo in skupino spremlja na harmoniko. Z igro, pesmijo in plesom skozi ljudsko izročilo popestrimo dejavnost v našem vrtcu. Otrokom želimo približati nekatere elemente ljudskega izročila na vesel, igriv in sproščen način. V vrtcu je najpomembnejše, da se otroci seznanijo z otroškim slovenskim plesnim izročilom, ki vključuje rajalne igre, otroške plese in prilagojene plese za odrasle, ki jih otroci pogosto spremljajo s petjem.

Skupina se predstavlja otrokom in staršem v vrtcu ter na raznih občinskih prireditvah. Letos smo se predstavili tudi na območni reviji otroških folklornih skupin v Cirkovcah, kjer smo dosegli srebrno priznanje, na kar smo zelo ponosni.

Mentorica: Monika Šešo