Teden otroka je projekt  ZPMS, kateri je letos trajal od 7. do 13. oktobra, nosi pa naslov:

NAŠE PRAVICE.

Otrokom smo popestrili vsak dan s posebej načrtovanimi, zanimivimi vsebinami.

PONEDELJEK je bil dan ustvarjanja z nestrukturiranim materialom. Prinesli smo najrazličnejše odpadne materiale (škatle, tulce, krpice, deščice, časopisni papir…) in do izraza je prišla otroška domišljija, ustvarjalnost, kreativnost.

TOREK je bil prav prijeten dan za druženje z gasilci gasilskega društva Jablane. Prisluhnili smo kratki predstavitvi  njihovega dela, opazovali opremo velikega avta s cisterno in se vozili z kombijem po igrišču. Prijazni gasilci v popolni gasilski opremi so nas nagradili s čokoladicami. Še ves dan so nam zvenele gasilske sirene.

SREDA je bila vetrovna, vendar topla in ni bilo ovir, da ne bi izvedli jesenskega krosa. Skrbno smo pripravile progo na travnati površini in otroci so se po skupinah preizkusili v teku. Starejša skupina in sredinci so vzeli kot hitrostno tekmovanje, najmlajši pa so progo več ali manj prehodili. Vsi so si zaslužili medaljo – kostanj.  Za konec  nam je hišnik Janez spekel ogromno sladkega kostanja. Hvala, Janez.

ČETRTEK je bil dan obarvan z kulturo in umetnostjo. Strokovne delavke vrtca smo pripravile dramatizacijo zgodbe o Razbiti buči, nato so vsebino zgodbe podoživljali z likovnimi upodobitvami. Igra je bila odigrana duhovito, s pevskimi vložki in predvsem za uživanje in veselje otrok ob spremljanju predstave.

PETEK pa je bil namenjen medgeneracijskemu druženju ob športnih aktivnostih. Babice in dedki naših otrok so si vzeli nekaj časa in prišli v vrtec po svoje vnuke, ter jih pospremili v telovadnico. Tam nas je čakal telovadni pedagog Aleš in vse skupaj povabil k razgibalnim vajam, nato pa so se aktivnosti težavnostno stopnjevale ob glasbeni video produkciji. Ob zaključku smo bili vsi žejni in že malo lačni, za kar so poskrbele naše kuharice.

 Ker je bil odziv otrok tako pozitiven, smo se strokovne delavke našega vrtca odločile, da bomo nekatere vsebine večkrat med letom ponovili.

Zapisala: vzgojiteljica, Bernarda Pernat