V soboto, 21. 5. 2020, smo se mladi planinci iz OŠ Cirkovce skupaj s kolegi iz OŠ Kidričevo odpravili na planinski pohod na Slavnik. Tokrat se nas je na pot podalo 36 pohodnikov. Čeprav je kazalo, da nam bo vreme zagodlo, se nismo »predali«.  Na Primorskem je bilo prav lepo sončno in vroče vreme.
Najprej smo se z našega izhodišča v Podgorju podali na Slavnik po strmi poti navzgor. Kljub vročini smo pot dobro premagali. Na Tumovi koči smo se malo odpočili in okrepčali. Nato je sledil premik nazaj proti našemu izhodišču, do katerega smo šli po lažji(daljši) poti.
Po povratku na izhodišče smo se odpeljali  v Socerb, kjer smo si ogledali ruševine gradu in opazovali okoliške kraje proti morju. Nato je sledil ogled Svete jame. Veseli in prijetno utrujeni smo sedli na avtobus in se začeli vračati proti domu. Seveda, na trojanske krofe nismo pozabili :- ).
V tem šolskem letu, v mesecu juniju (predvidoma v nedeljo,12. 6.), bomo izvedli še en izlet o katerem boste obveščeni po elektronski pošti. Tisti, ki vas to zanima, sproti spremljajte obvestila na šolski spletni strani pod rubriko “planinska dejvnost”.

Ivan Kojc, vodnik PZS