Ema Crnjakovič, učenka 9. a razreda, je sodelovala na natečaju za najboljše ljubezensko pismo med mladimi v Republiki Sloveniji, ki je potekalo pod okriljem Kulturnega društva Josipine Turnograjske, Občine Preddvor in Zavodom za turizem Preddvor. Letos so člani strokovne komisije za temo izbrali Ljubezen do mladih oziroma Mladi za mlade. Med kar 101 pismom je bil Emin izdelek najboljši in si je tako prislužila 1. mesto.

Člani strokovne komisije so njeno uvrstitev utemeljili z naslednjimi besedami:

»Ema je prava mlada pisateljica. Njeno pismo je inovativno presežno v primerjavi z drugimi na natečaj prispelimi pismi, saj med belino in črkami ustvarja vzporedna svetova in prebudi razmišljanje, kam nas vodijo vsakdanje in na videz nepomembne odločitve. Tako nas bodri, da lahko svet z majhnimi in vsakdanjimi koraki spreminja vsak izmed nas, a nas hkrati opominja, da smo le nekaj nespametnih odločitev oddaljeni od sveta, ki nikomur ne bo mogel biti varen in ljubeč dom. Pismo precizno izpostavlja odgovornost, ki jo nosimo s svobodo izbire, in odlično izpostavlja odločno držo razmišljujoče in sočutne mladostnice. Takšne mlade svet potrebuje in odrasli vas podpiramo.«

Emino pismo si lahko preberete tukaj, učenci in zaposleni na šoli pa ji iskreno čestitamo in želimo, da svojo ljubezen do pisanja goji tudi v prihodnje.

Nastja Zacharias