16. november je Mednarodni dan strpnosti – dan za strpnost in prijateljstvo. Letos smo ta dan obeležili tudi na naši šoli, in sicer vsi razredi od 1. do 9. razreda. Mednarodni dan poteka v okviru izobraževalnega centra Eksena. Letošnja tema je bila Lepa beseda, lepo mesto najde.

Ko smo strpni, smo spoštljivi, ljubeznivi, prijazni, razumevajoči, čuteči do soljudi, se znamo poslušati, pohvaliti drug drugega, stvari na lep način povedati. Strpnost je treba gojiti, pomembno je, da živimo v sožitju, da si znamo nameniti lepe besede.

Učitelji so izvedli številne in raznolike delavnice – potekalo je branje na to temo, poslušanje lahkonočnic, socialne igre, skupno in strpno načrtovanje, izdelovanje stripov, pisanje lepih misli za vsakega učenca in vse delavce na šoli, škatlice in klopčič prijateljstva, igre vlog, literarno, gledališko in likovno ustvarjanje.

Bilo je pestro, raznoliko, igrivo, prijateljsko in povezovalno za vse. Kajti ko smo strpni, se naše življenje spremeni na bolje, življenje okrog nas je lepše, boljše in zadovoljujoče.

Koordinatorica na šoli: Petra Oblak