V soboto, 26. 11. 2022, smo se mladi planinci iz OŠ Cirkovce skupaj s kolegi iz OŠ Kidričevo odpravili na planinski pohod.

Naš prvi postanek je bil ob Gradiškem jezeru pri Moravčah. Nato smo se odpeljali do našega izhodišča pod Limbarsko goro od koder smo pot nadaljevali proti vrhu. Na gori smo naredili daljši postanek, se okrepčali in pot nadaljevali na Golčaj, kjer smo si ogledali  eno od najstarejših cerkva v Črnem grabnu, ki spada v Župnijo Blagovica.

Cerkev krasi prelep lesen kasetiran strop. Je priljubljena izletniška točka za domačine in tudi bolj oddaljene. Mimo cerkve poteka Rokovnjaška planinska pot, Evropska pešpot, Pot spominov NOV in romarska pot Sv. Martina. Prelepa je predvsem pohodniška pot iz Golčaja do Limbarske gore. Primerna je za posameznike, družine in tudi večje pohodne skupine.

Pohod smo nadaljevali proti Blagovici, kjer nas je čakal avtobus. Seveda brez postanka na Trojanah ni šlo. Sobotni dan smo zaključili veseli in prijetno utrujeni, kot se to spodobi za “za pohodniške duše”.

Ivan Kojc, vodnik PZS