V ponedeljek, 15. 5. 2023, smo se učenci 1. razreda OŠ Cirkovce in skupina Kometi odpravili na Eko tabor.

Izpred šole smo se odpravili z avtobusom ob 8. 30. Na Tri kralje smo prispeli okrog 9.30 in se namestili v sobe v hotelu Jakec, kjer so nas lepo sprejeli. Ko smo se razvrstili po sobah, smo se na kratko seznanili z aktivnostmi, ki so nas čakale v naslednjih dneh. Po predstavitvi smo se okrepčali z okusnim kosilom in se nato odpravili na pohod. Hodili smo vse do partizanske bolnice Jesen, ki je bila skrita v gozdu. Ko smo prispeli do bolnice, smo si jo ogledali in vodička nam je povedala veliko zanimivih stvari o njej. Vrnili smo se pozno popoldne in kljub  temu, da smo hodili kar nekaj časa, nam je ostalo nekaj energije še za igro na igralih in nogomet. Sledila je večerja in nato predstavitev Pohorja z diapozitivi, kjer nam je gospod Franček na zanimiv način predstavil Pohorje. Odšli smo še na krajši pohod z nočnimi lučkami, kjer smo iskali škrate po gozdu, vendar so se nam na žalost skrili. Po zelo napornem dnevu smo vsi utrujeni hitro zaspali.

Naslednji dan smo se zbudili spočiti in pripravljeni na nove dogodivščine. Žal pa nam jo je zagodlo vreme in smo ta dan morali preživeti v hotelu. Kljub temu smo se imeli odlično in nam ni bilo prav nič dolgčas. Dopoldne smo si ogledali risani film, po kosilu pa smo imeli ustvarjalne delavnice. Izdelali smo si pastirčkov klobuček. Obiskal nas je lovec in nam pokazal veliko različnih živali in trofej. Pripovedoval nam je o živalih v njihovih gozdih. Po večerji  smo se uredili za pravo zabavo – sledil je namreč pižama party. Vsi smo se zelo zabavali in se naplesali.

Že smo se zbudili v novo jutro, ki je hkrati pomenilo naš skorajšnji odhod domov. Po zajtrku smo pospravili svoje sobe in si pripravili kovčke. Za konec  nam je ostala še zadnja, zelo zabavna aktivnost –  bowling. Vsi smo se preizkusili v podiranju kegljev in se ob tem zabavali. Vsaka zabava pa se enkrat konča in tako je tudi za nas napočil čas, ko smo se morali odpraviti proti domu. Starši so naše vrnitve bili zelo veseli.

Nina Valentan