In smo dočakali … 

9. 5. 2017 smo se otroci iz skupine Tulipani in njihove vzgojiteljice odpravili na trodnevni tabor na Ruški kočo.

Avtobus nas je po vijugasti cesti pripeljal do koče, kjer smo se najprej namestili po sobah, se malo oddahnili, odšli na kosilo in se odpravili raziskovat bližnjo okolico. Že malce utrujeni smo se vrnili, se po malici hoteli odpraviti na krajši sprehod, ko nas je presenetila snežna nevihta. Pa nič zato, igra v sobah je otrokom bila za sprostitev, zvečer pa smo si gledali diapozitve življenja na Pohorju nekoč, po večerji pa težko pričakovani pižama party. Utrujeni smo prvo večer kar »popadali« v svoje postelje.

Naslednje jutro je bilo kar precej hladno, vendar se nismo nič obotavljali, se toplo oblekli in se po zajtrku podali na pohod do hotela Zarja, si tam privoščili sladoled in malico in se po kratki igri na igralih podali nazaj proti koči. Kosilo nam je bilo v slast in počitek nam je prijal in že smo se podali do škratove dežele, kjer smo jim zgradili nove hišice. Po vrnitvi smo še praznovali Elin rojstni dan,… ko pa se je spustila tema, smo se z lučkami, svetlečimi baloni in zapestnicami podali nazaj v škratovo deželo, kjer smo iskali njihove stopinje. Stopinj nismo našli, smo pa našli nagrado, ki so jo škratje za nas nastavili.

Naslednji dan smo se zbudili, počasi pospravili sobe, pozajtrkovali in odšli do Žigartovega vrha, kjer smo doživeli pravi planinski krst. Po kratki igri na bližnjem igrišču je sledilo še kosilo in odhod proti domu.

11. 5. 2017 smo se okrog tretje ure popoldan vrnili v domač kraj, kjer so nas po treh dneh že težko pričakali starši.

Vzgojiteljica Vesna Simonič