V ponedeljek, 2. oktobra, se je pričel Teden otroka, letos na temo ZAKAJI IN ZATOJI RADOVEDNOSTI. Obeležili smo ga tudi v vrtcu in v ta namen pripravili različne dejavnosti za otroke.

V ponedeljek smo odšli na igrišče, kjer smo se najprej dobro ogreli in nato odtekli jesenski kros. Potrudili smo se, da smo prav vsi pritekli do cilja in si tako prislužili medalje.

V torek smo si ogledali predstavo Pikec Ježek in gasilko Jež v izvedbi gledališča FRU-FRU. Skozi niz dogodovščin Pikca, Lizike in njunih malih prijateljev so otroci spoznali, kako se obnašati ob naravnih in drugih nesrečah, kot so požar, poplava, potres, kako se nesreč obvarovati in koga poklicati na pomoč.

Dandanes imajo otroci na voljo vse mogoče igrače in materiale, a najboljše igrače so lahko najbolj enostavni materiali iz vsakdanjega življenja – nestrukturirani materiali. Zato smo v sredo vzgojiteljice otrokom ponudile različne materiale za igro. Prav zanimivo je bilo videti, kako je škatla postala hiša, tulci so postali daljnogledi, kostanji in koruza pa so zamenjali figure na igralnih površinah.

V četrtek nas je obiskala učiteljica joge za otroke in tako so otroci skozi zgodbo in igro spoznali osnove joge in jogijske položaje.

V petek pa smo se razgibali ob zvokih glasbe v mali telovadnici. Vzgojiteljice smo pripravile lučke in projekcijo, ob kateri smo zaplesali.

Vzgojiteljica Jasna Drevenšek

Povezava do fotografij